Yli kahdenkymmenentuhannen euron (ja ehkä noin 50 kirkossakäynnin) jälkeen tein sen. Syitä on useita:

Perkele puhuttelee pappeja?

Seurakunnille näkyy olevan tarjolla ympäristödiplomi. Sanana se on kaunis ja houkutteleva, mutta kyllä kirkon, jos se haluaa ottaa kantaa maallisiin asioihin, täytyy myös perehtyä asian sisältöön. Muutoin tulette tukeneeksi nälkään kuolevien maanpäällistä helvettiä, tosin tietämättömyyttänne, hyvää tarkoittaen.  http://www.evl.fi/kkh/to/kdy/diplomi.html

Asiaan kovasti liittyy käsite nimeltä nälkä: http://www.lonweb.org/hunger/hung-fin-eng.htm

Suuri erehdys oli  jo osallistua ”nälkäviikkoon” luomuteemalla: http://www.evl.fi/kua/vastuuviikko/

Minä olen perehtynyt vuosien ajan ympäristöasioihin ja tullut siihen johtopäätökseen, että (tämän diplomin suosittelemalla) luomuviljelyllä on haitalliset vaikutukset sekä maailman nälkäisten ihmisten oloihin että luonnon tilaan. Kyseinen diplomi on jälleen yksi kauniiseen valepukuun verhottu tapa pyrkiä edistämään tehotonta ja metsiä tuhoavaa, mutta populistista ”luonnonmukaista” viljelyä.  Siksi toivon, etteivät seurakunnat lähde mukaan tavoittelemaan kyseistä diplomia.

Matti Pekkarinen Alapitkä

(suunnilleen näin kirjoitin Kotimaassa ja omalle kirkkoherrallemmekin, ja näin ajattelen edelleen.)

 

 

Jonkinlaista opillista jämäkkyyttä ja pysyvyyttä jäin turhaan kaipaamaan. Raamattua lukemalla ei enää pysy ajan tasalla siitä, mikä on oikein ja mikä väärin. Kirkossa pitäisi käydä päivittämässä tiedot. Tulkinnat muuttuvat. Uusi piispamme pani tuulemaan. (samaa ilmeisesti on muissakin hiippakunnissa: paniikin omaisesti pyritään haistelemaan "mistä nyt tuulee", ja kurssia muutetaan sen mukaan)

Harvoin kirkossa käyneenä, kun jumalanpalvelusmenot ja virret nopeasti uudistuvat, tuli kynnys mennä kirkkoon entistä korkeammaksi.

Tarvinneekaanko (Jumalaan uskovakaan) ihminen Jumalan ja itsensä väliin välttämättä ketään ulkopuolista?

 

 

Jos rahaa suinkin liikenee, niin hyväntekeväisyyteenhän itsekukin sitä mielellään antaa. Ja mieluiten kustannustehokkaasti: Kymppi kirkolle vai euro SPR:lle?  Vuoden 2005 tilinpäätösten yhteenvedossa diakonian osuus oli 10,6 %.

Suhteuta ulkomaanavun uutisten suuret luvut kirkon jäsenmäärään: http://www.kua.fi/filebank/2202-2006_tulot.jpg  Noin 2 euroa/kirkollisveronmaksaja päätyy kirkon ulkomaanapuun. Vastannee noin yhtä prosenttia kerätystä kirkollisverosta. http://www.eroakirkosta.fi/kirkollisvero

 

 

Takaisin