Harjun tila, Lapinlahden kunnan Alapitkän kylässä. 
Pekkaristen suvulla vuodesta 1880.
Vuodesta 1975 alkaen isäntänä agronomi Matti Pekkarinen, s. 1955. Email mattipekkarinen@hotmail.com

Harju vuonna 1964  Tämä kuva on vuodelta 1996. Se on taas kohta kesä, ja tämmöistä taas... ei sille mitään mahda.

Nämä kuvat ovat vuosilta 1964 ja 1996, väliä 32 vuotta.
Kuvakulma on hieman erilainen...

-peltoa noin 14 ha, josta kauraa noin 8 ha, nurmia 4 ha (kuivaheinäksi), mansikkaa 1 ha, vadelmaa 0,30 ha...metsämaata 75 ha

-lypsykarjaa tilalla oli vuoteen 1976 saakka, sitten lihamulleja vuoteen 1980, jonka jälkeen karjaton kausi. Lampaita vuosina 1990-1996 noin 40 uuhta. ("lammastalous on luonnonmukainen tapa köyhtyä"). Tällä erää ei mitään karjaa. Päätuotantosuuntana on nyt marjanviljely.

 

TILAN MARKKINASTRATEGIAT JA BRÄNDIT

Mansikka on eettisesti korkea-arvoista vapaata, onnellista mansikkaa (siis ilman muovia kasvatettavaa). Marjat pyritään markkinoimaan itsepoimijoille, joten kyse ei myöskään ole orja- tai lapsityövoiman riistosta. Ja luontonäkökohdat on myös otettu huomioon: jopa rastaiden ruokailuaika on selkeästi määritelty. Se alkaa illalla kun talon ovi loksahtaa lukkoon. Ruokailun päättyminen ilmoitetaan haulikon pamauksella aamulla.

Tilan vadelmat soveltuvat myös vegetaristille. (luomuvadelma tietenkään ei sovellu, kun on runsaasti onnellisia vattukuoriaisen toukkia mukana).

 

Kiva, kun kävit sivuillani. Vieraskirjaan voit kirjoitella itsekin .... mutta pieteetillä, kuten minäkin. Luomuhan on herkkä aihe.

Katsopa nämä: Mukavaa tietokoneeseen: SUKUPUUOHJELMA: SUKUTARU ... sekä TILIKIRJAOHJELMA: TILIPUU ( ohjelmat  itsepurkautuvina exe-paketteina  )

...Imuroi sieltä sukkelaan pois. (ensin joudut kirjautumaan Mikro-PC:n käyttäjäksi, mutta sekään ei maksa mitään)

Ohjelmien mallitiedostoista  löytyy myös  hieman sukutietoja ja esimerkkejä maatilan verokirjanpidosta... niiden avulla ohjelmien toimintaan on helppo tutustua

 

Matin Maaseutusivut: hakemistoon/etusivu

 

 

 

Antiluomu - Kirpputori

Tämä kauppapaikka on nimensä mukaan tarkoitettu kaikenlaiseen rehelliseen kaupantekoon. Ilmoittaa ja lukea saa ilmaiseksi! Kyselyt ja tarjoukset os.  mattipekkarinen@hotmail.com