Raukko kirjoitti: ”Rohkaisevat näkemyksesi liito-oravien ja muiden metsälajien kannoissa tapahtuneista muutoksista olisivat selvästi uskottavammalla pohjalla, mikäli vuosikymmeniä lintuja harrastaneena olisit havainnut edes varpusen kantoja kohdanneen romahduksen.”

 

-

Joko Pekka ryhdyt suojelemaan varpusta? ----

Olen minä huomannut:Lintujen määrät vaihtelevat. Ennen oli joutsenia, sitten ei. Nyt on paljon.

Ennen ei ollut töyhtöhyyppiä. Sitten oli. Nyt vähän.

Ennen ei ollut kottaraisia. Sitten oli. Sitten ei. Nyt taas alkaa näkyä.

Ennen oli ruisrääkkiä. Sitten ei. Nyt on.

Varpusia on ainakin täällä Savossa vielä omiksi tarpeiksi. Viljalaariin käyvät kakkimassa, niin kuin ”vanhoina hyvinä päivinä”. Ja todennäköisesti kanta pian kääntyy nousuun.

Kaikki tämä on äärimmäisen huolestuttavaa, ja tehometsätalouden ja apulannan syytä?

Sitä vihreää logiikkaa? ..\..\vihrlog.htm

 

 

Matti

 

 

Raukko:  ”Ensin oli joutsenia, sitten Pekkarisen kaltaiset "luontoharrastajat" ampuivat ne lähes sukupuuttoon. Nyt "pekkariset" ovat onneksi marginaali-ilmiö ja joutsenet palaavat.”

-

Pekkarinen: KOHTA PITÄÄ taas ruveta ampumaan. Joutsenhan pitää niin isoa reviiriä, että muille vesilinnuille ei jää tilaa! Ja tallaa ja sontii viljapellot ja rannat piloille. Tai sitten pitää päästää lisää minkkejä luontoon. (Uskaltaisikohan minkki ryöstää joutsenen munia… tarvitaan ehkä kettuja?)
-

-

-

Raukko: ”Sekä töyhtöhyyppä että kottarainen ovat kärsineet maatalouden tehostamisesta ja yksipuolistumisesta.”-------

-

Pekkarinen:” VANHAT IHMISET eivät ole lapsuudessaan töyhtöhyyppiä nähneet, ainakaan täkäläiset. Hyypät tulivat kuulemma traktorien kanssa yhtä aikaa! ”

-

-

-
Raukko: ”Ruisrääkän paluun arvellaan johtuvan itärajan takaisen tehoviljelyn romahtamisesta.”

-

Pekkarinen:”EIKÖ SE VIIHTYNYT sitten enää Venäjällä? Joten käänsi muuttosuuntansa Suomeen?”

-
-

-

Raukko (varpusista):” Ehkä kyse on sinun hyvin vähäisistä "omista tarpeista" kaikkien luonnonvaraisten eläinten suhteen. Niillähän ei ole sinulle muuta käyttöä kuin toimiminen pilkkana pienoiskiväärille.”

-

Pekkarinen:” VARPUSET JA ROTAT elävät ihmisen siivellä. Niitä on aina tarpeeksi kulttuuriympäristössä. ” Muualla niitä on ”oikea”, eli luonnollinen määrä (joka vaihtelee, niin kuin muidenkin lajien määrät).

-

-

Matti Pekkarinen

 

Takaisin juttulistalle