ensi oli tämä: http://www.vihrealiitto.fi/yleviarkisto/2_2004/0191.html

 

Ja sitten tämä: http://www.vihrealiitto.fi/yleviarkisto/2_2004/0203.html :

Tulihan sieltä tieto glyfosaatin määrästä Tanskan vesissä. (lieneekö yksittäinen havainto, vai keskiarvo- en ole linkkejä tarkempaan vielä katsellut).

-

Tuo pitoisuus, 0,54 mikrogrammaa litrassa--- siitä voi laskea, että miljoonassa litrassa olisi 0,54 grammaa. Hehtaarin valumavesimäärä on luokkaa 350000 litraa. Niinpä hehtaarilta olisi karannut noin 0,2 grammaa glyfosaattia pohjaveteen. Ainetta, jolla ei saa itseään kipeäksi vaikka tahtoisi.

-

Suomalainen lainsäädäntö ohjaa itsetuhoisen asiakkaan rauta-maatalouskaupassa köysihyllylle, sillä vaaralliset kemikaalit (joita vielä muutamia on käytössä) myydään vain erikoistutkinnon suorittaneille viljelijöille. Muut aineet ovat nykyään sellaisia, ettei niillä henki lähde vaikka yrittäisi yhdellä istumalla pullotolkullakin nauttia ... Toisin oli vielä 1970-luvulla: silloin oli käytössä vaarallisiakin aineita. Tämä näkyi jopa itsemurhatilastoissa. Aineethan ovat vapaasti kenen tahansa ostettavissa maataloustarvikekaupan hyllyltä. Oletteko viime vuosina lukeneet niillä tehdyistä itse- tai muista murhista?

-

Että 0,2 grammaa hehtaarilta.  Luomun puoltajat siivilöivät hyttysen, nielevät kamelin.
(valtavat tukiaiset  ja eroosion ja ravinnepäästöt, metsien raivaamisen vajaatuottoiseen viljelyyn).

-

Tuota glyfosaattivettä saisi kiloinen rotta, saadakseen LD50-luvun perusteella kuolettavan 5,6 gramman annoksen,  juoda 10000000 litraa, siis kymmenen miljoonaa litraa--- ja satakiloinen ”koe-eläin” arvattavasti miljardi litraa. Eli 3000 hehtaarin vuoden valumavedet.  Yhdellä istumalla---

-

-

-

Matti

Takaisin juttulistalle