Luomutiedotus näyttää tosiaan rypevän rahassa. Juuri tuli taas mainos, jossa ei ole asiaa siteeksikään. Mielikuviahan luomussa vain rakennetaankin. Ja tosiasioita heidän on viisasta välttääkin, niin selvästi ne ovat negatiivisia luomun kannalta.

 

Ei mahda mitään, kyllä tuo tuputtaminen ärsyttää…

Mutta kyllä se siitä… kunhan jaksetaan jatkaa.

Aikakin tekee tehtäväänsä. Maatalousalan emeritusprofessori Reijo Heinonen sanoi noin 15 v sitten minulle, että (vaikka on samoilla linjoilla), hän antaa mieluummin ajan ja arkitodellisuuden huolehtia luomusta. (Soitin kiitellen Maatalous-lehdessä olleesta luomua arvostelleesta artikkelista, ilmeisesti vuonna 1990… lehti oli silloinen Agronomiliiton jäsenlehti) ”Se vie 20 vuotta”, hän sanoi. Nyt on siitä jo noin 15 v mennyt, ja alamäki taitaa  alkaa….

 

Hienosti asialinjalla olemme olleet kaikki, emmekä ole sortuneet yksittäisten henkilöiden solvaamiseen. Eniten tekisi mieli solvata Heikin mainitsemia tiedemiehiä, jotka peittelevät selviä tosiasioita. Räikeimpänä esimerkkinä viime ajoilta oli SYKE:n tekaisema torjunta-aineselvitys (joka jäi vain yritykseksi)   ..\..\grammaa.htm

 

 

Matti

Takaisin juttulistalle