Luomu on osoittanut olevansa hyvä maaseutu- ja ympäristöpoliittinen
instrumentti”
!!!???

 

-         Kasvatetaan rikkaruohoja: mutta eikö siihen ole halvempi ja tehokkaampikin keino: ei kylvetä viljaa, ei kitketä eikä liekitetä ollenkaan! Näitä rikkaruohoviljelmiä viljelijät varmaan kasvattaisivat ilman extratukeakin.

-         Tuotannossa pysyy ainakin tuplasti se peltomäärä mikä tehokkaassa viljelyssä: mutta eikö juuri kyntäminen ja muu muokkaaminen katkaisekin lupaavasti alkaneen elämän monelta eliöltä. Tehokkaassa viljelyssä voitaisiin muokattavasta alasta noin 2/3 antaa ”kaikkien kukkien kukkia”, eli jättää vaikkapa ihan luonnontilaan.

-         Extratukea menee miljardi euroa/vuosi ! Se nostaa koko peltotuen määrän 1,5 miljardii/vuosi, eli noin 10 miljardiin markkaan! Noin 2000 mk jokaiselta, vauvasta vaariin! Hyvästi veronalennukset!

 

Onpahan Instrumentti!

 

Matti

 

Tapani Veistola kirjoitti mm:

Luomu on yksi hyvä keino tuottaa yhteiskunnallisia palveluja. Sillä
tavalla pidetään enemmän väkeä tuotannossa sekä suurempi
pelto/niittypinta-ala avoimena kuin sama kg/litramäärällä
tehoviljelyssä.”

 

Tämähän on kuin kuplavolkkarin mainoksesta (”Volkswagenissa yhdistyvät ison auton ulkomitat ja polttoaineenkulutus pikkuauton sisätiloihin ja suorituskykyyn”) 

Eli kyse on siitä, mitä halutaan. Ja mitä ollaan valmiita maksamaan. Ja minkä verran halutaan uhrata maata peltoihin, jolloin se on poissa muusta käytöstä.

 

Pekka Raukko kirjoitti: ” Kyse on jokaisen henkilökohtaisista arvoista ja arvostuksista. Minusta ne kuuluvat ja olen sitä valmis maataloustuella tukemaan.

Ymmärrän muuten, mutta: Miksi tuet luomua?

1)      Siinähän joudutaan kylvämään muokattuun maahan (kun rikkatorjunta sen vaatii). Kyntö mullistaa maan sisäisen ja päällisen ekosysteemin! Hallittu kemikaalien käyttö mahdollistaa suorakylvön ilman muokkausta!

2)      Rikkatorjunta nestekaasutulella tärvää kaasua 20-100 kg/ha ja tappaa kaikki hyönteiset, jotka sattuvat paikalla olemaan

3)      Joudutaan raivaamaan metsäluontoa pelloksi. Sitä enemmän, mitä enemmän maailma väkilannoitteista luopuu.

4)      Joudut maksamaan pirusti enemmän, ja maksu kasvaa vaan sitä mukaa, kun pellot köyhtyvät ja luomusadot alenevat. http://personal.inet.fi/koti/matti.pekkarinen/etusivu.htm#mitamaksaa

 


 

”Isot miehet viitsiikin vielä leikkiä olkinukeilla;-) ”

Itse sorrut tuon tuostakin: http://keskustelu.skepsis.fi/html/virhelista.htm

Takaisin juttulistalle