http://keskustelu.skepsis.fi/html/KeskusteluViesti.asp?ViestiID=140134&AiheID=7

Ei pidä luulla, että olen ihan pikkuasian vuoksi näin paljon vaivaa nähnyt:

1) Jo Suomessa kokonaisvaltainen luomuun siirtyminen tulee VUOSITTAIN maksamaan selvinä veroeuroina noin miljardin vuodessa , extramaataloustukea, sen tavallisen lisäksi: http://kotisivu.dnainternet.net/mattitap/etusivu.htm#mitamaksaa . Se on 200 euroa per nuppi, vauvasta vaariin.
2) Ympäristöhaitat luomulla ovat tavanomaista suuremmat. Tämäkin on lisäkustannusta: http://tuottavamaa.org/uutiset.php?News_id=85
3) Vihreä väki vie huppana-aatteensa mieluusti Afrikkaan ja muuallekin. Tällöin on tuhottava joko viimeiset metsät tai ”liiat” neekerit. Ja köyhyyden ja nälän vaivaamat lähimmäisemme muuallakin. Sillä luomulla ankkuroimme heidät pysyvästi surkeuteensa kiinni.
4) Minusta ”mielikuvien luominen” on samaa kuin valehtelu. Näin ainakin on luomun perustelujen kohdalla. Kuluttaja ei tarvitse mielikuvia, vaan tietoa ja kunnollista ruokaa.Paljonko peltoa on sitten oltava ”peltokulttuurilajien” säilyttämiseksi? Minun mielestäni yksikään laji ei ole syntynyt pelloille, vaan kaikki olivat jo olemassa kauan ennen kuin ensimmäinen pelto (noin 10000 v sitten) otettiin käyttöön. Niinpä sillä perusteella on tarpeetonta ainakaan lisätä peltoa. Metsäluonto on luonnollisempi ja monimuotoisempi ja ympäristölle parempi (eroosio/ravinnepäästöt).

Matti
Takaisin juttulistalle