Päivittäin kuolee 24000 ihmistä nälkään

 

http://www.vihrealiitto.fi/yleviarkisto/2_2004/0210.html

 Pekka kirjoitti (tosin ironisesti):" Luomu on todella halpaa tämän tuhlailun rinnalla."
-
-
-

HALPUUS ON SUHTEELLISTA. Miten hinnoitellaan noin miljoona hehtaaria Suomen maata, joka tarpeettomasti pidetään vajaatuottoisena peltona, muokataan ja aiheutetaan eroosiota, ravinnepäästöjä ja turhaa öljynkulutusta? Joka on poissa metsiensuojelualasta tai muusta metsäluonnosta? Ja samalla on tämän ohessa, opin uskottavuuden säilyttämiseksi, pakko tyrkyttää luomua Afrikkaan ja muualle alkeellisen, vajaatuottoisen viljelyn seuduille. Näin aiheutetaan tarpeetonta kärsimystä miljoonille ihmisille. Päivittäin kuolee 24000 ihmistä nälkään. Sitä on vaikea rahassa mitata.
-

Ei pitäisi tuomita... mutta tekisi mieli sanoa "Herra, älä anna heille anteeksi, sillä he tietävät, mitä tekevät". Luomun markkinointiväki tekee bisnestä eikä hyväntekeväisyyttä.
Luomu lisää nälkää. Luopumalla lannoituksesta ja kasvinsuojelusta. Se on rikkaiden, hyvinvoivien ihmisten haihattelua, totuuden ja veronmaksajien kustannuksella.
-

Myös geenitekniikkaa ei tule torjua suin päin. Ainakaan, jos vaihtoehtona on hätää kärsivän nälkäkuolema.
-
Tehokkaan viljelyn etuna on myös huomattava, että siten saadaan, niin haluttaessa, ympäristöllisesti herkimmät peltolohkot pois viljelystä, vaikkapa ennallistettua metsän kasvulle. Ja säästetään tropiikin sademetsiäkin luonnontilaisina. Luomussa tarvitaan kaksinkolminkertainen  peltoala verrattuna tehokkaaseen, huolelliseen viljelyyn. Jos kellä on silmä, hän nähköön.
-
Mikä sitten rahalliseksi hinnaksi tulee yltäkylläisessä hyvinvointi- Suomessa?
http://matti.tuottavamaa.org/etusivu.htm#mitamaksaa
-

Takaisin juttulistalle