Vapaan tiedonvälityksen tukijat ?

 

Selvyyden vuoksi ja muutamien esitettyjen epäilyjen hälventämiseksi kerron tämän: Minä en saa toimintaani (=viljelymenetelmistä tiedottaminen) miltään taholta minkäänlaista aineellista tai rahallista tukea. Henkistä tukea olen aika paljon saanut yksityishenkilöiltä, siitä suuri kiitos. Ja sananvapaudesta olen nauttinut täysin siemauksin koko ajan.

Myöskään pelloillani ei ole minkään lannoite- taikka torjunta-ainevalmistajan kokeita. En ole heidän kanssaan missään yhteistyössä. Mitä nyt ostan heidän tuotteitaan kyläkauppiaan välityksellä.

Lannoitevalmistajathan lohkovat luomurahakakkua siinä missä kerkeävät, kuten viljelijät ja kauppiaat: tuottavat ”sallittuja” lannoitteita myös luomua varten. Siksikin ovat pitäneet matalaa profiilia ja pysytelleet vain ”kuulolla”? 

Mutta: Jos joku kuitenkin haluaa vaikkapa antaa sivujeni matematiikkatehtäviin tarvittavan palkinnon (jonkun esineen, rahasumman tms.) tai muutakin tukea, niin lupaan harkita asiaa todella vakavasti. Yhteyden otot: mattipekkarinen@hotmail.com

Kovin suureen rahalliseen tukeen suhtaudun ehkä torjuvasti. Kokeile vaikka :) ...Sehän saattaisi kääntää voimasuhteet täysin, ja luomuaate häviäisi maan rakoon. Mistä minä sitten kirjoittaisin?… Pärjätäkseen tähän saakka noinkin hyvin on luomuväki saanut ”tiedotukseen ja markkinointihankkeisiin” verorahoista  kymmeniä miljoonia markkoja vuosittain… jatkossa siis ison läjän euroja. Toisaalta he joutuvatkin levittämään totuuden ja järjen vastaista oppia. Ei se ole helppoa. Ei sitä ilmaiseksi kukaan suomalainen halua tehdä.

Matin Maaseutusivut: hakemistoon/etusivu

 

 

Lehdistön toiminta

Muutamia kokemuksia vuosien varrelta:

Maaseudun Tulevaisuus on ilmeisesti "sitoutunut" edistämään luomuaatetta. Luomumyönteisiä kritiikittömiä artikkeleita lehti on täynnä. Kritiikkiä on aika vaikea saada perille. Tilanne on hieman paranemaan päin, mutta vielä kuultaa selvästi pyrkimys  "palvella kahta herraa", siis miellyttää kaikkia MTK:n jäseniä.

Helsingin Sanomat: kokemukset ovat muutamien vuosien takaa. Eivät pelänneet ainakaan silloin kritiikin julkaisemista

Savon Sanomat: Aina ovat julkaisseet tasapuolisesti kaikkia näkökantoja, palstatilan puitteissa. Täydet pisteet, ottaen huomioon toimituksen ilmeiset paineet näissä asioissa. Netissä SS-juttua on vain niukasti...

Iisalmen Sanomat: Sama arvio kuin Savon Sanomistakin

Maatilan Pirkka: Kiitettävät pisteet. Ovat tuottaneet kriittistä juttua (monenlaisen hömpän arvostelua) ilman minua! Erityismaininnat Jussi Knuuttilalle ja Paavo Laukalle!

 

 

Matin Maaseutusivut: hakemistoon/etusivu