Pekka R kirjoitti (glyfosaattiasiassa): ” Kuinka niin VIIMEINKIN? En ole koskaan nähnyt asiasta tanskalaista (tai muuta) tutkimusta, en ole yhdessäkään viestissäni sellaiseen viitannut, eikä kukaan ole minulta missään yhteydessä sellaisesta aikaisemmin kysynyt. ”

-

Tarkoitan, että kunhan edes joku viimeinkin kertoisi tämän, pian luomulegendoihin luettavan, glyfosaattiasian mittasuhteet. Alan pian epäillä, että huuhtoutuminen on saatu aikaan laboratoriossa, kuten SYKE:n pienannosaineiden jopa 60% valuminen. Ks. ..\..\grammaa.htm . Tai saatu aikaan vain ”paperilla”

--

-

Pekka kysyi myös: ” mitä AKUUTTI TOKSISUUS (eläinkokeissa) sinusta
kertoo yhdisteen terveysvaikutuksista
. ”

-

Minun mielestäni ainakin siihen voidaan luottaa, että jos tietty määrä ei aiheuta vaivoja nautittuna kerralla, niin ei se aiheuta niitä jaettuna monelle vuodelle.

Glyfosaattikin (kuten suola ja näkkileipäkin) jopa tappaa, mutta vasta isoilla annoksilla. Glyfosaatin LD=5600. Niinpä on tarvittu 5600 mg eli 5,6 g glyfosaattia koe-eläimen elopainokiloa kohden tappamaan 50% koe-eläimistä. Satakiloiselle vastaavalle koe-eläimelle ”tarvittaisiin” 560 g. Noin kolmen näkkileipäpaketin painon verran, kertasyönnillä. Taitaa näkkileipä olla yhtä tappavaa. Suola on tutkitusti tappavampaa. AINAKIN SUOLAN JA NÄKKILEIVÄN kohdalla pätenee, että vähitellen nautittuna haitat ovat pienemmät kuin kovin isoina kerta-annoksina.

Peltohehtaarille käytetään max 2 kg glyfosaattia. Ainakin aiempien tietojen perusteella se muuttuu maassa heti haitattomaan muotoon. --- MUTTA JOS kävisi päinvastoin, eli tuo määrä kokonaisuudessaan jäisi pellosta suotautuvaan veteen, olisi meillä 2 kg glyfosaattia noin 350 000 litrassa vettä (=hehtaarilta tuleva vuotuinen valunta). Kilon rotan tulisi juoda tuota vettä satatuhatta litraa kerralla, saadakseen 50% tod näk tappavan glyfosaattimäärän.

Se oli vain matematiikkaa. Biologia ja fysiologia on asia erikseen, mutta: Miten , ja paljonko ovat tanskalaiset löytäneet glyfosaattipäästöjä? Tarvitaan lukuja, muuten tuon väitteen uskottavuus kärsii ennemmin tai myöhemmin.

Matti